Mozzarella beste kaassoort voor pizza

Uit een onderzoek gedaan door de universiteit van Auckland in Nieuws-Zeeland is gebleken dat mozzarella de beste kaassoort is om pizza mee af te toppen. Zo schrijft een Italiaans persbureau.

Pizza is ontstaan in Italië en bij deze lekkernij hoort natuurlijk ook een Italiaanse kaas bij. Een onderzoek uit Nieuw-Zeeland heeft dit bevestigd door een vergelijkend onderzoek uit te voeren. Tijdens het onderzoek zijn verschillende soorten kazen getest op pizza’s, waaronder de Nederlandse edammer, de Engelse cheddar, de Zwitsere gruyère en ook de provolone.

Mozzarella, traditioneel geproduceerd van buffelmelk, blijkt de echte topper. Dit niet alleen door de smaak, maar ook de perfecte manier van smelten en het samensmelten met de andere ingrediënten. Andere kazen zorgden voor een minder smakelijk effect op de pizza. Edammer zorgt bijvoorbeeld voor een minder elastische pizza. Emmentaler voorkomt dat vocht op de pizza kan verdampen en Cheddar slaat geen blazen.

Wat wel lekker is, is Mozzarella in combinatie met andere kazen. Bijvoorbeeld Gorgonzola en Mozzarella gaan goed samen. Een voorbeeld hiervan is de ‘Pizza Quatro Formaggi’.

In Italië werd rustig gereageerd op de resultaten van het onderzoek. “Wij Italianen wisten het al lang”, reageerde een pizzaboer. Kranten in Italië hopen dat pizzaboeren ten Noorden van de Alpen iets opsteken van het onderzoek.

Bron: http://www.nu.nl/lifestyle/3861680/mozzarella-beste-kaas-pizza.html