Eindhovensch Taptoernooi

Iedereen die in de horeca werkt heeft het wel eens gedaan; het tappen van een biertje. Perfect tappen is echter wel een hele kunst. Denk jij dat je dit het beste kunt? Geef je dan op voor het Eindhovensch taptoernooi op maandag 25 Augustus. Wie weet mag jij je na die dag de beste tapper van Eindhoven noemen!

Zo gold de tekst om mensen zich aan te laten melden voor het Eindhovensch Taptoernooi. Een maand geleden was er voor het eerst naast een landelijk taptoernooi ook een Eindhovense variant, die als voorronde diende voor de districtfinale op de horecabeurs BBB in Maastricht (6 t/m 8 oktober 2014), met uiteindelijk de landelijke finale op de Horecava 2015 (12 t/m 15 januari 2015) in de Amsterdam RAI.

Het initiatief komt van de horecamannen Koen Bronswijk en Paul van Beek. Toen zij op zoek gingen naar een plek om aan te tonen hoe goed hun tapkunsten zijn, ontdekten ze dat Eindhoven geen tapwedstrijd kent. Ze besloten het heft in eigen hand te nemen en het resultaat is het ‘Eindhovensch taptoernooi’ op 25 augustus.

Deelnemers moeten ten overstaan van publiek en jury laten zien wie over de beste tapkwaliteiten beschikt. De jury let onder meer op de juiste taptechnieken, netheid, hygiëne en de manier van serveren. Een overzicht van de landelijke spelregels kunt u hier vinden.

De winnaars van het Eindhovensch Taptoernooi waren als volgt, zij stromen allen door naar de landelijke halve finale:

1. Fons Melis – Restaurant Quatre Bras (Best)
2. Brigitte de Vries – Eetcafe Le Troubadour (Valkenswaard)
3. Michiel Witsmeer – Eetcafe De Vrienden (Eindhoven)
4. Clemens Cals – Restaurant Quatre Bras (Best)
5. Astrid Verhallen – Mise en Place (Eindhoven)